06 - 104 90 202 info@boksfittherapie.nl

Parkinson Boksen in groepsverband: een unieke therapie voor beter bewegen

Parkinson Boksen met lotgenoten?

In groepsverband Parkinson Boksen is een vernieuwend en effectief programma speciaal ontwikkeld voor mensen met beginnende of gevorderde Parkinson. Door de unieke combinatie van bokstechnieken en therapie biedt het programma deelnemers de kans hun fysieke en mentale welzijn te verbeteren. Verder belichten we de voordelen van parkinson boksen, de rol van dubbeltaak bewegen, en hoe dit bijdraagt aan preventie en omgang met Parkinson.

De voordelen van parkinson boksen

Boksfit Parkinson is meer dan alleen boksen. Het richt zich op het stimuleren van de motorische en cognitieve functies die vaak worden aangetast door Parkinson. De boksbewegingen gecombineerd met evenwichtstraining en coördinatie oefeningen verbeteren balans, kracht en flexibiliteit. Wat leidt tot een verminderde impact van parkinsonsymptomen.

Sociale verbinding en emotionele ondersteuning

De groepssetting van Parkinson Boksen zorgt niet alleen voor fysieke training, maar bevordert ook sociale interacties. Deelnemers bouwen banden op, delen ervaringen en vinden steun bij elkaar, wat leidt tot verhoogd zelfvertrouwen en welzijn.

De kracht van dubbeltaak bewegen

Binnen het Parkinson Boksen ligt er nadruk op dubbeltaak bewegen. Dit is essentieel voor parkinsonpatiënten omdat het de cognitieve functies stimuleert en helpt bij het multitasken, een vaardigheid die vaak wordt aangetast door de ziekte.

Specialisatie en ondersteuning door hersenstichting opgeleide trainers

De kracht van ons programma ligt in onze trainers. Speciaal opgeleid door de Hersenstichting, zijn ze uitgerust met de nieuwste kennis en technieken om mensen met Parkinson optimaal te begeleiden. Deze kennis, samen met hun passie, maakt elke groepsles Parkinson Boksen zowel effectief als inspirerend.

Waarom kiezen voor Boksfit Parkinson?

Boksfit Parkinson biedt een holistische benadering van de zorg voor Parkinsonpatiënten. Het combineert fysieke, mentale en sociale elementen om een algeheel betere levenskwaliteit te bieden.

Neem vandaag nog deel!

Of je nu zelf Parkinson hebt of iemand kent die erdoor getroffen is, onze groepsles Parkinson Boksen staat open voor iedereen. Neem de eerste stap naar een verbeterde levenskwaliteit en meld je aan. Ons team van gespecialiseerde trainers staat klaar om je te verwelkomen en te begeleiden op deze reis naar herstel en welzijn.

Aangesproken door onze Boksfit Therapie Methode?

Geef je dan nu op om verzekerd te zijn van persoonlijke aandacht en groei met een traject van Boksfit Therapie!